Sulfaat- en parabeenvrije shampoo

Sulfaat- en parabeenvrije shampoo

Wat zijn sulfaten 

Sulfaten, ook wel Sodium lauryl sulfate (SLS) of Sodium laureth sulfate (SLES), zitten in veel shampoos en conditioners. Dat komt omdat dit grondige reinigers zijn, ze spoelen alle talg en producten uit het haar. Sulfaten zorgen ervoor dat je shampoo lekker gaat schuimen en zo goed te verdelen is. 

Wat zijn parabenen

Parabenen zijn conserveermiddelen die een antibacteriële werking hebben. Deze stoffen zorgen er ook voor dat de producten langer houdbaar zijn. Parabenen zijn makkelijk uitspoelbaar, beschadigen je lokken niet en zijn biologisch afbreekbaar.

Waarom sulfaat en parabenenvrije shampoo?

Zo klinken sulfaten en parabenen wel erg onschuldig. Echter kunnen deze stoffen ervoor zorgen dat het haar te grondig gereinigd wordt. Zo wassen sulfaten het natuurlijke beschermlaagje van je hoofdhuid weg, dit kan leiden tot droog en dof haar. Wanneer je een gevoelige hoofdhuid hebt kan dit dus ook zorgen voor irritaties van de huid. Parabenen kunnen je hormoonhuishouding verstoren.  Dit zijn vrij onschuldige feitjes, maar ze kunnen toch best irritant zijn. Daarom zijn zoveel mogelijk producten die wij verkopen sulfaat en parabenenvrij. 

We streven er namelijk naar om milieuvriendelijke producten te verkopen. Ook de plastic verpakking en de geprinte materialen zijn recyclebaar omdat de natuur het verdient om beschermd te worden!